top of page
Search
  • Farmaravinto

Voiko arkena mennä sieltä missä aita on matalampi?

Kyllä ehdottomasti voi. Ruokien eteen ei missään nimessä tarvitse aina nähdä tuntisotalla vaivaa. Arjen ja muuttuvien tilanteiden pyörityksessä voi ja saa ottaa rennommin. Helpotusta tuo myös ennakkosuunnittelu ja mahdollisesti myös ennakkovalmistelu. Silloin jaksaa paremmin tuntematta ahdistusta ruokailuista ja niiden suunnitteluista. Itse suosin arkena isoja ruokasatseja kuten laatikoita tai hernekeittoa. Niillä mennään nelihenkisessä perheessä mukavasti useampi päivä. Rinnalle voi tehdä sitten lyhyemmällä välillä erilaisia salaatteja. Ruokakauppojen valintamahdollisuudet on viime vuosina laajentuneet todella paljon erilaisten valmiiden ja puolivalmiiden ruokien osalta. Myös ravintosisällöt ovat selkeästi parantuneet aiempiin vuosiin verrattuna. Sieltä löytyy arjen avuksi laidasta laitaan tuotteita; on valmiiksi silputtuja salaatteja, juuressoseita keiton pohjaksi, erilaisia pakastekasviksia ja niin edelleen.


Mitä sitten todellisuudessa meillä syödään? Kuvassa on tältä viikolta ravintovalkun arkiruoka-annos. Pikaisesti keitetty täysjyväpasta sokerittomalla ketsupilla, jyväbroilerin valmiiksi maustettu kananrinta, pirkan valmiiksi pilkottu salaattiseos, johon on lisätty kurkku-, paprika- ja omenasuikaleita. Ei mennyt montaa minuuttia ruoan valmistukseen ja värikästä ruokaa oli kiva katsella syödessään :-)


Vaikka pääpaino on hyvä pitää siinä, että valmistaa itse ruokansa mahdollisimman pitkälle, jotta voi vaikuttaa ruoan laatuun ja ravintosisältöön, ei kannata tuntea huonoa omatuntoa käyttäessään välillä ja fiksusti valmiimpiakin vaihtoehtoja.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page