top of page
Search
  • Farmaravinto

Liikutko riittävästi?

Oikeanlaisen ravitsemuksen lisäksi liikunnalla on ihmiselle suuri merkitys. Pienikin määrä parantaa muun muassa mielialaa, tasapainoa ja aineenvaihduntaa. Puhumattakaan mahdollisen etätyön aiheuttamista jumeista, jos työnteon välineet ei ole kotona toimistotasoisia.


Viikossa olisi hyvä tulla reipasta liikkumista aikuisilla 2 h 30 min (UKK-instituutin liikkumisen suositukset). Muistathan että tämän määrän voi tehdä myös osissa. Mitä jos kevään tullen vaihtaisit auton pyörään ja pyöräilisit työmatkat tai alkuun vaikka osan siitä esimerkiksi lähimmälle juna-asemalle? Suositus korostaa myös monipuolista liikkumista. Muista siis vaihtaa lajia välillä, jotta liikunnan hyödyt maksimoituvat.


Mitä vanhemmiksi tulemme sitä tärkeämpään rooliin nousee lihasvoiman ja tasapainon ylläpito. Tällä ehkäistään kaatumisia ja muita toimintakykyä heikentäviä yleisiä onnettomuuksia.


Lisää UKK-instituutin liikuntasuosituksista voit lukea täältä: https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/ Oletko huono liikkumaan yksin? Kaipaatko välillä seuraa itsellesi tai vaikkapa läheisellesi?


Muistathan siis palveluideni toisenkin puolen:

Mikäli liikunnan aloittaminen vaikkapa tauon jälkeen tuntuu hankalalta tai olet yksinäinen ja kaipaat juttuseuraa tai muuten vaan kaveria mukaan, lähden mielelläni kävelyille, pyöräilemään, hiihtämään, lumikenkäilemään tai vaikka juoksemaan kanssasi. Toki koronan asettamat rajoitukset huomioiden. Yhdessä voimme myös ideoida ja pohtia mieluisia ja mahdollisia muita sopivia liikuntamuotoja.
3 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page